Menu

Μελιτζάνες με ρύζι και δυόσμο

      •      

        ·         Μελιτζάνες αποξηραμένες

         

        ·         ½ - ¾  φλιτζανιού  ελαιόλαδο

         

        ·         1 φλιτζάνι ρύζι

         

        ·         1 μεγάλο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

         

        ·         1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους

         

        ·         Δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο)

         

        ·         Πιπέρι

         

        ·         Αλάτι

      • ·         1 πρέζα ζάχαρη

         

Αφήνουμε τις μελιτζάνες για ένα μισάωρο περίπου  σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και φέρνουμε δυό βόλτες το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο νερό και μαγειρεύουμε 10 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και φροντίζουμε να έχουμε έτοιμο άλλο ένα μήπως χρειαστεί. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε  το ρύζι, προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ελαφρά πού και πού. Μόλις πιεί το νερό, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το δυόσμο, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο. Σερβίρουμε προσθέτοντας το πιπέρι.