Logo

Ντομάτες λιαστές τηγανητές

      •      

         

        ·         Λιαστές ντομάτες υψηλής ποιότητας SyraFresca

         

        ·         1 φλιτζάνι αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

         

        ·         2/3 φλιτζανιού ή λίγο περισσότερο μπύρα

         

        ·         1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

         

        ·         3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

         

        ·         2 κουταλιές σούπας μάραθο ψιλοκομμένο

         

        ·         2/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

         

        ·         Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

         

        ·         Αλάτι (αν οι ντομάτες δεν είναι αλμυρές)

         

        ·         Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

         

        ·         Κλωνάρια μαϊντανό για στόλισμα

         

Φτιάξτε πηχτό κουρκούτι με το αλεύρι και τη μπύρα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το μάραθο και το τυρί. Ανακατώστε πολύ καλά και αφήστε το κουρκούτι να μείνει για 15-20 λεπτά. Βάλτε μπόλικο πιπέρι και λίγο αλάτι, αν οι ντομάτες δεν είναι αλμυρές και δε βάλατε τυρί. Βάλτε τις ντομάτες στο κουρκούτι και γυρίστε τις να καλυφθούν με το  μίγμα καλά από όλες τις μεριές. Ζεστάνετε καλά το λάδι και βάλτε τις ντομάτες μια – μια με κουτάλι να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε και τις σερβίρετε ζεστές στολίζοντας με κλωνάρια μαϊντανό.  Αν θέλετε σερβίρετε μαζί σκορδαλιά, τζατζίκι ή στραγγιστό γιαούρτι.

 

Developed by Lykourgos Kontizas || Ly.Kos.