Menu

Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι μπύρας

      • ·         1/2 κιλό κολοκυθάκια αποξηραμένα

        ·         2 φλιτζάνια  αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

        ·         3 φλιτζάνια μπύρα

        ·         2 κουταλιές σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη

        ·         2 κουταλιές σούπας αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο

      •  

        ·         8 κουταλιές σούπας μαγιονέζα

        ·         Πιπέρι, αλάτι


Ανοίγουμε μια συσκευασία αποξηραμένων κολοκυθιών και τα βάζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σ΄ ένα μπώλ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι με τη μπύρα, τα αφήνουμε να χυλώσουν και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε. Σε άλλο μπώλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τα υπόλοιπα υλικά (κάπαρη, αγγουράκι, μαϊντανό). Κατόπιν  σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά με τη συνοδευτική σάλτσα.